The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

Nysgerrig på de nye priser og medlemsbetingelser pr. 1. januar 2024? Læs mere her

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

Kliniske forsøg

Tænk hvis der var harmonisering og en global standard for identifikation på området for kliniske forsøg. Det ville ikke kun være en fordel for forsyningskæden, men også gøre hverdagen nemmere for både producenter og slutbrugere.

Identifikation af kliniske forsøgsprodukter er essentielt for udførelsen af kliniske forsøg. Forsøgsproduktet skal være nemt at håndtere, og det er vigtigt, at det rigtige produkt bliver givet til den rigtige patient.

GS1-standarden 'GS1 Clinical trial standard' er en global standard der sikrer korrekt identifikation og mærkning med scanbare stregkoder af forsøgsprodukter. Standarden er udviklet med repræsentanter fra både virksomheder og kliniske forsøgssteder med fokus på at gøre arbejdet for både sponsorer og investigatorer nemmere.

Med standarden følger en nødvendig guideline til hvordan, man udveksler elektronisk data (EDI) vedrørende forsøgsproduktet. Med EDI opnår man en automatisering, så ordrer kan blive håndteret automatisk, og man slipper for manuel indtastning af data, hvilket betyder, at man sparer tid og ressourcer, og undgår tastefejl.

Standarder gør hverdagen nemmere

Lige nu anvendes standarder for kommercielle markedsførte produkter. Alle produkter der kommer ud i forsyningskæden, er mærket med en 2D- stregkode og produktets globalt unikke varenummer. At alle producenter følger en standard, gør det nemt at arbejde med, og processen bliver ensartet og nemmere for slutbrugeren at håndtere.

Harmonisering og anvendelse af GS1-standarden på området for kliniske forsøgsprodukter, kan bringe mange fordele med sig og er en global standard, der kan anvendes i hele verden.

Kom i gang med 2D-stregkoder

Et eksempel på et klinisk forsøgsprodukt med en GS1-datamatrix på.

Er du klar til at starte processen med at indføre en global standard for mærkning af forsøgsprodukter i kliniske forsøg?

Ønsker du at starte den proces eller høre mere om standarden kan du kontakte os på sundhed@gs1.dk

Identifikation af forsøgsprodukter

Identifikation af forsøgsprodukter er vigtigt og GS1 har i samarbejde med industrien og klinikere udviklet en global standard som kan anvendes til identifikation af kliniske forsøgsprodukter. Se her en kort animation om identifikation af forsøgsprodukter. Hvordan standarden blev udviklet og hvilke fordele den kan bringe med sig.

 
 

Elektronisk dataudveksling (EDI) i kliniske forsøg

Manuelle registreringer er tidskrævende og øger risikoen for fejl. Med elektronisk data udveksling (EDI) opnår man en automatisering, så ordrer kan blive håndteret automatisk, og man slipper for manuel indtastning af data. Se denne korte animation om elektronisk dataudveksling i kliniske forsøg.

Fordele

Fordele for sponsorer

Hurtigere dataindsamling

Fuld sporbarhed i hele forsyningskæden

Færre transkriptionsfejl

Mindre tid brugt på at verificere og validere data

Fordele for investigator sites

Sparer tid

Forbedrer lagerstyring

Begrænser intern ommærkning og transskriptioner

Let at anvende processer der benytter stregkoder

Fordele for patienter

Tilføjet et element af tillid på alle niveauer i fosyningskæden – en tillid, der i sidste ende strækker sig til patienterne selv

Vi sidder klar med rådgivning

Har du spørgsmål til hvordan du kan bruge vores GS1-standarder kan du hver dag få hjælp og rådgivning. Vi sidder klar til at guide dig godt igennem processen.

Vi har åbent for henvendelse:

Mandag til torsdag: kl. 08:30 til kl. 15:30
Fredag: kl. 09:00 til kl. 15:00

+45 39 27 85 27

Eller på mail: info@gs1.dk

Camilla Aabye Hansen
Healthcare Specialist
+45 33 60 37 76
Jesper Kervin Franke
Senior Healthcare Specialist
+45 39 16 90 02