The Global Language of Business

GS1 Denmark ændrer vilkår og priser pr. 01.01.2024. Læs mere her

Nysgerrig på de nye priser og medlemsbetingelser pr. 1. januar 2024? Læs mere her

OBS: mandag d. 18. september og tirsdag d. 19. september til kl. 12 kan vi kun kontaktes på mail info@gs1.dk, grundet et eksternt arrangement

Kom godt i gang med stregkoder og produktdata

Hos GS1 Denmark kan du abonnere på en række services, der gør det muligt at benytte GS1’s globale standarder for identifikation, mærkning og datadeling.

Kom godt i gang med GS1

Her på siden har vi samlet de oftest stillede spørgsmål og information, som hurtigt vil hjælpe dig godt i gang med vores mest populære standarder og services.

Hvordan laver jeg en stregkode?

Hvis du skal bruge stregkoder, skal du have et GS1ID abonnement, som giver dig mulighed for at danne unikke identifikationsnumre.

Med dette abonnement kan du fx danne GTINs (Global Trade Item Number), som er navnet på det identifikationsnummer, som står printet under stregkodesymbolet. Du køber GS1ID kan købes via Mit GS1. Der findes flere antalspakker. Du kan vælge i mellem: 1 stk., 10 stk., 100, stk., 1.000 stk., 10.000 stk. eller 100.000 stk.

Læs mere om nummerets opbygning her under overskriften “Sådan bruger du GTIN-13"Når du har fået dit nummer, kan du nemt via GS1Trade Activate danne stregkoder.

Hvordan sender jeg elektroniske faktura?

Hvis du skal sende elektroniske faktura, skal du have et GLN-nummer (Global Location Number). Som del af dit GS1-medlemskab har du automatisk et GLN nummer. Skal du bruge mere end et GLN-nummer, kan du selv registrere dem, hvis du har en GS1ID-nummerserie.

Har du ikke en GS1ID-nummerserie, kan den købes via Mit GS1.
Du finder dine GLN-numre i GS1Trade Activate. Når du har dit GLN-nummer, kan du registrere det i NemHandel.

Hvordan får jeg et GLN-nummer?

Et GLN-nummer (tidligere benævnt EAN-nummer) kan købes via en GS1ID-nummerserie. Har du i forvejen en nummerserie, kan du registrere et af de 13-cifrede numre som GLN via GS1Trade Activate. Som del af dit GS1-medlemskab har du automatisk et GLN-nummer.

Skal du bruge mere end et GLN-nummer, kan du selv registrere dem, hvis du har en GS1ID-nummerserie. Har du ikke en GS1ID-nummerserie, kan den købes via Mit GS1. Du finder dine GLN-numre i GS1Trade Activate.

Hvordan får jeg fat i et EAN-nummer?

Et EAN-nummer er som oftest det, der siden efteråret 2005 er benævnt GLN (Global Location Number). Nummeret anvendes til elektronisk udveksling af ordrer og faktura via EDI eller OIO UBL.

EAN kan også være det samme som GTIN (Global Trade Item Number), hvilket er numrene trykt under et standard EAN-13- stregkodesymbol.

Det vil sige her er EAN det samme som et GTIN.

Hvordan genererer jeg pallelabels?

Hvis du skal lave GS1-128 pallelabels finder du en lille guide, der hjælper til hvordan den bygges op her. Du skal bruge et GS1ID (tidligere kaldt for GTIN-13) nummer til at danne pallelabels.

Har du ikke en GS1ID-nummerserie, kan den købes via Mit GS1.

Hvordan sender jeg produktdata til Coop, Salling Group eller andre virksomheder?

Hvis du skal udveksle varestamdata elektronisk med dagligvarehandlen eller foodservice-sektoren (i stedet for udfyldelse af Excelark eller lignende dokumenter) er GS1Trade Sync løsningen for dig.

GS1Trade Sync er en database, som din virksomhed kan få adgang til, og hvor du som leverandør kan oprette dine produktinformationer. Fordelen for dig er, at du kan nøjes med at lægge dine varestamdata ind ét sted, hvor fra dine kunder kan modtage dem.

Hvis du ønsker, at blive medlem kan du købe det på Mit GS1.

Hvordan udveksler jeg data med udlandet?

Hvis du skal udveksle varestamdata elektronisk med udenlandske kunder er kan GS1Trade Sync løsningen for dig. GS1Trade Sync er en del af det globale netværk, der hedder GDSN (Global Data Synchronization Network).

Hvad kan GS1 hjælpe mig med?

I GS1 har vi en række forskellige services, som alle har det til fælles, at gøre det nemt for virksomheder og organisationer at arbejde sikkert og effektivt med identificering, mærkning og udveksling af data.

Vi er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om hvordan du bestiller GS1ID, får et GLN eller laver en stregkode? Så kontakt vores rådgivere, som sidder klar til at guide dig godt igennem processen.

Vi har åbent for henvendelse:

Mandag til torsdag: kl. 08:30 til kl. 15:30
Fredag: kl. 09:00 til kl. 15:00

+45 39 27 85 27

Eller på mail: info@gs1.dk

Karolina Hentze
Customer Consultant
+45 32 67 35 31
Malene Busk Pedersen
Customer Service Consultant
+45 32 67 35 39
Peter Alberg Nielsen
GS1Trade Service Consultant
+45 39 16 90 11
Irene Lentz
Customer Consultant
+45 39 16 90 07